TB pernah guna nama “The Truth Seeker”

oleh Tulang

TB pernah guna  nama “The Truth Seeker” sejak 2007. Beliau pada masa itu menyanjung dua orang dalam PAS Selangor: Dato’ Dr. Hassan Ali dan Norman Toha. Beliau sentiasa membela dua orang ini dan penyanjungan/pembelaaan ini boleh dilihat di dalam satu blog

http://pasreform.blogspot.com/2007/11/respon-bekas-ahli-pas.html

milik seorang yang namanya “Zulaikha”, adalah kawan  Faizal Zainol dari Batu Pahat. 

TB berdialog dengan “Zulaikha”.

 TB atau masa itu ” Truth Seeker” telah menulis dalam blog Zulaikha  dengan kata-kata kotor, jijik dan jahat untuk melaga-lagakan pimpinan di Selangor.  “Zulaikha” juga salah besar kerana membincangkan hal rumahtangga PAS dalam blog secara terbuka.

Kalau kita klik pada “The Truth Seeker”, identiti “The Truth Seeker” ialah Abdul Rahman Abdul Talib” seperti yang terdapat di alamat URL

http://www.blogger.com/profile/08770865110328319255

TB dalam tulisannya di blog “Zulaikha”

—— http://pasreform.blogspot.com/2007/11/benarkah-hasan-ali-mendapat-sokongan.html

Si pendek Dr Rani Osman ni tak layak nak jadi pemimpin. Nak jadi ketua cawangan pun tak da kaliber.

Tapi berangan nak jadi PJ

Antara orng yang bermuka-muka dlm PAS Selangor dan telah belot kepada dato hasan adalah:
—————

Selain daripada menyerang Dr. Rani (kini YB ADUN Kapar), beliau menghentam Ustaz Hassan Shukri habis-habisan; beliau juga menyerang beberapa orang lagi, misalnya di bawah ini.

—————http://pasreform.blogspot.com/2007/11/benarkah-hasan-ali-mendapat-sokongan.html

“Sekiranya PAS Selangor dapat dibersihkan dari dua orang ini, Wan Hasrina dan Mat Zain sekarang, sudah tentu kerja Dato Hasan akan menjadi lebih lancar.” 

Cikgu Jaafar Kota Raja : Beliau ni dato Hasan lantik sebagai AJK terlantik dan mempunyai hak bercakap dalam perhubungan negeri.

Tapi, secara senyap belot dan menyebarkan fitnah terhadap dato hasan ali sehingga berjaya menghasut pimpinan kawasan menolak dato hasan sebagai PJ pada tahun 2005.

Cikgu Saad Tanjung Karang : Dilantik sbg SU oleh Dato hasan Ali tetapi menggunakan jawatan beliau untuk memburukan serta menyebar fitnah terhadap Dato hasan Ali.

—————–

Ketika itu, TB memuji YB Dato Dr. Hassan Ali, dan sedang berjinak untuk menjadi Pegawai Khas YB’ Dato’. Tapi 2009, beliau serang Dato’ Dr Hassan Ali kerana YB tidak beri jawatan CEO anak syarikat Selangor pada TB.

TB pernah menulis

—————http://pasreform.blogspot.com/2007/11/arah-mana-pas-selangor-menjelang.html

Bagi saya Dato Dr Hasan Ali (DDHA) masih yang terbaik untuk memimpin selangor. Pimpinan PAS selangor yang lain sewajarnya bersama-sama menyusun saf untuk membantu DDHA dalam usaha menawan Selangor dengan kerjasama KEADILAN dan DAP..

———————

Tetapi hari ini TB menyerang Yb Dato Dr. Hassan Ali bertubiu-tubi dalam malaysiawaves.

Kemudian TB tulis lagi

—————http://pasreform.blogspot.com/2007/11/arah-mana-pas-selangor-menjelang.html

“Setelah Datuk Hassan menjadi PJ, orng2 HAsan Shukri seperti Ustaz Mat Zain, Wan HAsrina, Ramli Sidom, Dr Rani Othman, Dr Syafiee Abu Bakar semuanya berusaha bersungguh2 untuk sabotaj Datuk Hasan.” 

‘Dr Syafiee Abu Bakar? Orng takda prinsip muka tak malu tak sokong Datuk Hasan tapi jawatan nak pegang”

———————–

TB buat fitnah melaga-lagakan pimpinan Selangor bukan bermula dengan isu UG 2009 tetapi sejak 2007 lagi. Memang TB ini ‘gunting dalam lipatan’ dan ‘kelingking berkait”.

TB  menulis lagi:

—————-http://pasreform.blogspot.com/2007/11/arah-mana-pas-selangor-menjelang.html

Kalau bukan Datuk Hasan Ali, sapa nak jadi? Saya nak tanya?

Mat Zain? Dewan Ulama dia pun berserabut?

Dr Rani, kawasan dia pun punah ranah. Takda keja lain sebar fitnah dan mengutuk orang?

Dr Syafiee Abu Bakar? Orng takda prinsip muka tak malu tak sokong Datuk Hasan tapi jawatan nak pegang

Sapa pun pegang PAS Selangor, mereka akan bergantung kepada faktor Anwar untuk menang apa2 kerusi dalam Selangor. ITU SATU HAKIKAT.
—————

TB adalah pemuja DSAI! Sebab itu hingga sekarang dalam laman TB malaysiawaves, beliau tidak pernah serang DSAI. Beliau sedang berjinak untuk jadi calon PKR dalam PRU13

Secara keseluruhan, TB ini cukup dahsyat fitnahnya. Dia mempunyai kepentingan diri dan peribadi.

(Nota kaki 17 Mac 2010: Setelah artikel disiarkan dalam blog ini pada 6 Mac 2010, TB terkejut kerana telur tembalangnya pecah dan busuk, lantas dengan segera TB memadam komen-komen lamanya mulai 10 Mac 2010 daripada laman web http://pasreform.blogspot.com/2007/11/respon-bekas-ahli-pas.html, tetapi nama beliau The Truth Seeker, tidak boleh dipadam oleh beliau.  Cuba klik pada nama The Truth Seeker. Nasib baik komen-komen lamanya sempat disalin dan dimasukkan dalam blog ini)

Advertisements

3 Comments »

 1. Pemerhati TB said

  saya petik dari
  http://www.tranungkite.net/v10/modules.php?name=News&file=article&sid=3034

  Allah akan zahirkan penipuan dan fitnah yang dilakukan oleh orang dalam PAS dan orang luar PAS ke atas PAS.

  Cuma bloggers yang jadi barua UMNO tapi duduk dalam PAS sahaja yang tak mahu faham dan sengaja menimbulkan ketegangan dan fitnah dalam usaha mereka menyerang kepimpinan ulamak dalam PAS. Siapa bloggers tu? Bacalah bloggers celaka yang disebut oleh TGNA

  di https://tulangbesi.wordpress.com/2010/02/20/malaysian-waves-blog-celaka-mengikut-tuan-guru-nik-abdul-aziz/ [tulangbesi.wordpress.com]

  Seorang aktivis PAS mengatakan:

  a. TGNA diperangkap oleh Mufti Perak dengan berita palsunya.

  b. TGHH juga diperangkap kerana mendapat maklumat palsu itu dari TGNA.

  c. TGHH minta Tmbalannya dan SU meneliti hal yang disebutkan oleh Mufti Perak, susulan maklumat palsu yang disampaikan oleh Mufti Perak

  d. Kemudian org kuat UMNO dari Johor beritahu adiknya seorang pimpinan PAS di Selangor bahawa ketika itu satu perbicangan UG sedang berjalan dalam gelap antara pimpinan tinggi PAS dengan pimpinan tinggi PAS.

  e. Orang dari Selangor itu beritahu beberapa “penasihat” TGNA mengenai “berita benar” bahawa TGHH, Timbalannya, dan SU nak bawa PAS masuk UMNO. Jadi TGNA disogok dengan maklumat yang salah lagi palsu dari beberapa “penasihat” yang mendapat maklumat yang salah/palsu dari bahawa TGHH, Timbalannya dan SU PAS nak bawa PAS masuk UMNO, walaupun yang sebenarnya PAS ajak UMNO masuk PAS. Lee Kuan Yew cukup takut kalau orang Melayu Islam dari UMNO dan PAS bergabung di bawah satu payung.

  f. Beberapa bloggers digunakan oleh sekelompok orang dalam PAS supaya memanaskan isu ini agar ulamak berlaga dan begaduh, sekaligus menjatuhkan kredibiliti ulamak dalam PAS, dengan harapan, dalam Muktamar akan datang, golongan ulamak akan diketepikan. kumpulan ini mempunyai agenda untuk mengubah kempimpinan dalam PAS dari bertunjang kepada kepimpinan ulamak kepada kepimpinan bukan ulamak.

  g. Antara bloggers yang paling brutal yang ditugaskan menyerang kepimpinan ulamak ialah Tulang Besi dalam blognya di malaysia waves. Dia dibantu oleh rakan-rakannya yang rapat dengan beberapa pimpinan dalaman.

  (Saya rasa TB ini memang berani kerana bodoh; eloklah PAS berlepas diri dari TB; kalau dia dipecat, baru dia tahu yang dia tak boleh pergi mana-mana kecuali masuk PKR atau UMNO, kalau dia minat jadi ahli politik. Saya tidak fikir dia akan masuk DAP, MIC, MCA, Gerakan, atau PPP. Parti-parti politik di Sabah dan Sarawak, memang pasti tak mahu terima dia. Melainkan dia bertaubat dan meminta maaf pada pimpinan ulamak yang dia hentam, saya percaya dia boleh diterima semula dalam PAS).

 2. TB pengampu said

  Ohh….rupanya TB ni pengampu YB Dato’ Dr Hassan Ali satu masa dulu. Baru saya faham…dari dulu lagi dia buat kerja jahat macam ini rupanya. Bila Hassan Ali tidak beri dia jawatan, dia serang Hassan Ali rupanya. Dulu dia serang bekas PJ Selangor, Ustaz Hassam Shukri dan orang-orang yang dekat dengan Hassan Shukri. Sekarang ini dia serang orang-orang dekat dengan YB Hassan Ali pula. Apa benda dia cari sebenarnya si TB ni. Memang jahat!

 3. TB pengampu said

  TB atau The Truth Seeker sudah padam komen-komen dia di dalam blog
  http://pasreform.blogspot.com/2007/11/benarkah-hasan-ali-mendapat-sokongan.html

  Setelah TB sedar blog tulangbesi.wordpress.com copy-paste komen-komen TB yang dibuat dalam http://pasreform.blogspot.com/2007/11/benarkah-hasan-ali-mendapat-sokongan.html

  lalu TB cepat-cepat padam. Nampak benar TB rasa guilty. TB rasa bersalah. Baru TB tahu apa makna takut dan malu.

  Malangnya nama The Truth Seeker masih ada link identiti dan bila kita klik pada The Truth Seeker kita akan jumpa nama Abdul Rahman Abdul Talib. TB tak boleh padam nama tu, dia hanya boleh padam komen. Tapi komen beliau sudah di copy-paste di https://tulangbesi.wordpress.com/2010/03/06/tb-pernah-guna-nama-the-truth-seeker/

  TB, janganlah menipu. Kamu boleh tipu setengah orang pada setengah masa, tapi kamu tidak boleh tipu semua orang pada semua masa.

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: