Siapa Tulang Besi @ Abdul Rahman Talib sebenarnya?

oleh Batu Api

Dipetik dari blog: http://batuapi-firestone.blogspot.com/2010/03/siapa-tulang-besi-abdul-rahman-talib.html

Siapa Tulang Besi @ Abdul Rahman Talib sebenarnya? Ramai bertanyakan saya, tapi setakat ini belum ada yang SMS kepada saya seperti Pak Bakaq, Penarik Beca.. oooww YB PAS pun ada SMS!! (Pak Bakaq bukan ahli PAS pun orang PAS SMS dia – Saya bertanggung dengan kenyataan ini, sila hujah saya) Saya kata nak tahu dia itu siapa? Bacalah tulisan-tulisan dia pasti anda boleh mengenali dia. Penipu dan pembelit tidak boleh menipu dan membelit untuk semua fakta!

Tulang Besi @ Abdul Rahman memang pernah mengisi borang menjadi ahli PAS. No ahlinya ialah 253812 dengan menggunakan IC lama bernombor A2317897. Dia mendaftar di Cawangan Bangsar, Kawasan Lembah Pantai menggunakan alamat 61, Jalan Maarof, Bangsar Park, Kuala Lumpur. Status keahliannya tidak aktif kerana dia tidak membayar yuran pada cawangan yang didaftarkannya.

Kalau tanya saya, saya kata dia ahli PAS yang berkepentingan; mencari sesuatu untuk kepentingan diri sendiri dan merancang untuk membuat sesuatu begi memecah belahkan PAS jika hasrat dan cita-citanya tidak tercapai — tabiat ini saling tak tumpah seperti manusia pendendam dan busuk hati.

Hukum berjamaah dalam PAS, salah satunya ialah walaq. Bila sebut walaq maka Pak Bakaqlah orang yang akan menghentam saya pasal walaq. Saya tak hairan Pak Bakaq lebih syiah daripada syiah!! Saya pun dah sebut dia bukan ahli PAS. Tapi saya hairan bila Zainulfaqar lulusan syariah yang bekerja dengan Jamaah PAS (harakahdaily) juga mempertikaikan pasal walaq.

Tapi bila saya baca tulisan dalam bloq Penembak Babi mengenai Usrah Barbican, saya menjadi mengerti dan akur bahawa Pak Bakaq adalah naqib usrah berkenaan dan percambahan fikiran dan ilmu membuatkan ahli-ahli usrah berfikiran demikian, tanyalah Wan Ji. Saya berkesempatan untuk memamparkan gambar Usrah Barbican yang lebih besar yang dikenali sebagai usrah umum yang dihadiri oleh masuul Kickdefella.

Saya tak nak cerita pasal kickdefella, tapi anda akan faham dengan perkataan ini “Pelacur dan kaki tonggang arak pun undinya sama dengan seorang ulama seperti Nik Abdul Aziz”

Inilah kumpulan pemikir-pemikir dalam Task Force 13 yang membentuk persepsi masyarakat kepada pimpinan yang nak ditonjol atau nak dijatuhkan. Tanyalah webmaster laman Perisik-Rakyat dia cukup arif pasal maklumat ini kerana dia adalah salah seorang daripada 13 “budak hitam”. Saya tunggu jawapan balas daripada webmaster laman Perisik-Rakyat.

Tulang Besi dimana dia dalam hal ini?

Tulisan Tulang Besi bertajuk September 16 Gagal Kerana PAS Amal Assabiyyah Melayu? boleh dibaca di laman Perisik-Rakyat (satu daripada tali barut pengkhianat PAS – http://perisik-rakyat.com/2010/03/september-16-gagal-kerana-pas-amal.html) mengambil sumber daripada MP Katak, Zahrain sebagai rujukkan dan menepikan apa yang diucap oleh Tok Guru Haji Abdul Hadi sendiri.

TGHH mengatakan bahawa maklumat yang diberikan itu ada yang tak tepat. Baca di sini;

“Dakwaan itu tidak tepat dengan hakikat yang sebenar, kami lebih faham apa yang berlaku, PAS juga bijak menangani hal ini,” katanya.


Beliau yang juga Ahli Parlimen Marang menegaskan, dakwaan lapan nama ahli parlimen yang dikatakan akan melompat keluar dari BN oleh Ahli Parlimen Bayan Baru, Datuk Seri Zahrain Mohamed Hashim juga tidak tepat. (baca lagi di sini)

Kata-kata Presiden PAS ini disahkan dengan kenyataan yang hampir sama oleh penulis Malaysia Today Raja Petra dalam artikel Zahrain, tolong beritahu keseluruhan cerita.

TGHH telah mengecam sikap MP Zahrain. Malah TGNA pun mengutuk tindakan ini. Tapi malangnya Tulang Besi menjadikan Zahrain tempat rujukkan untuk menyerang beberapa orang pengerak parti PAS termasuk pengawai peribadi Presiden PAS sendiri.

Lagi menghairankan Zainulfaqar pun berbeza pandangan dengan Tulang Besi. baca di sini http://zainulfaqar.wordpress.com/2010/03/23/16-september-versi-zahrain-dipertikai-lagi/ (sama sendiri berbeza fikrah — hampa tak mahu ke jawatan CEO bila kita orang jatuhkan Dr Hassan Ali dan naikkan geng kita)

Apa tujuan si munafik ini berbuat demikian? Betulkah Tulang Besi munafik? Saya tinggal dulu kepada pembaca untuk pembaca mencari jawapannya.

Kenapa Zahrain lebih dirujuk oleh Tulang Besi berbanding dengan Tok Guru Nik Abdul Aziz dan Tok Guru Haji Abdul Hadi? Tulang Besi menolak pandangan Raja Petra, malah pimpinan UMNO sendiri pun tidak bersetuju dengan Zahrain tetapi menjadi hujah bagi Tulang Besi untuk menjatuhkan pegawai peribadi Presiden PAS Dr Shamsuri.

Hanya orang tak berfikir sahaja boleh mengiya tindakan bodoh ini.

Saya tercari-cari kenapa? Akhirnya saya dapat jawapan untuk ini kenapa Tulang Besi beriya-iya bersetuju dengan Zahrain kerana dia dan zahrain adalah mereka yang pernah minta jawatan CEO dalam parti masing-masing. Begitu buruk rupanya orang yang berdendam tak dapat habuan duniawi.

Bacalah di sini untuk maklumat lanjut “Rupa-rupanya tak boleh jawatan CEO parti dikhianati”http://batuapi-firestone.blogspot.com/2010/03/rupa-rupanya-tak-boleh-jawatan-ceo.html

Baca yang ini pula: http://batuapi-firestone.blogspot.com/2010/03/beriman-dengan-khabar-angin-tolak-al.html

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: