Jawapan tulisan Tulang Besi: Zainulfaqar dipecat?

oleh batu api 

http://batuapi-firestone.blogspot.com/2010/04/jawapan-tulisan-tulang-besi-zainulfaqar.html

Tulang Besi @ Seluaq Dalam yang tak  berani berhujah, sekadar menabur fitnah dengan khabar-khabar angin yang di reka sendiri untuk menyerikan berita bagi menuduh mana-mana yang dirasakan perlu telah membuka pekung diri sendiri dalam posting terbaru.

Terbaru, TB buat tuduhan lagi ZAINULFAQAR DIPECAT DARIPADA HARAKAH?;

 

Saya dapat maklumat, dalam mesyuarat AJK Kerja PAS baru baru ini hangat membincangkan pemecatan Zainulfaqar dari menjadi wartawan Harakah.

Baca ayat ini ada tiga perkara yang boleh anda fikirkan. Bertapa hebat TB kerana setiap mesyuarat PAS pasti dia mengetahuinya. Kalau anda baca tulisan saya di sini, PEMBOHONG SERBA TAHU.. ada pasti nampak temberangnya.

Pertama, kalau berita ini betul, siapa lagi di kalangan pimpinan PAS, macam Khalid Samad yang telah digantung kerana membocor maklumat parti tidak mengikut amanah dan tanggungjawab sedangkan amanah dan tanggungjawab adalah satu daripada ciri-ciri berjamaah. Maklumat dan mesyuarat parti adalah rahsia yang boleh mengugat kedudukan parti.

TB sekadar boleh menulis rahsia parti (baca disini) tetapi sebenarnya dialah yang membocorkan maklumat parti. Ibarat seperti ayam yang berkokok aje lantang tapi ekor berlumuran tahi.

Saya harap Dewan Pemuda PAS Pusat perlu mengambil anisiatif dalam hal ini bagi memastikan maklumat parti tidak bocor sebarang. Saya juga mendesak mana-mana pihak yang prihatin untuk mengambil tindakan membuat laporan kepada Setiausaha Agong PAS Pusat, bahawa Tulang Besi aka Abdul rahman Taliq @ Seluaq dalam No ahlinya ialah 253812, IC lama bernombor A2317897. 61, Jalan Maarof, Bangsar Park, Kuala Lumpur. Cawangan Bangsar, Kawasan Lembah Pantai telah mempunyai maklumat yang dibocorkan oleh salah seorang Ahli Jawatankuasa Kerja PAS Pusat.

Kedua, jika maklumat ini palsu. Memang TB pembohong. Sebelum ini ada menyebut TGNA tidak dilantik Muryidur AM PAS. Sebelum ini juga dia menyebut Hussan tidak lantik lagi Exco dan sekarang dah masuk April semuanya untuk membuat fitnah kepada geng Terengganu kononnya menguasai PAS.

Hanya yang bodoh dan kurang teliti sahaja percaya kepada pembohong!!

Ketiga, dia adalah agen UMNO yang sengaja untuk merosakkan reputasi Harakah bagi memastikan pilihanraya Kecil Hulu Selangor dimemangi UMNO untuk menaikkan imej DS Najib. Harakah sudah dipercayai, selain daripada Malaysiakini, Tranungkite, Blog telah berjaya membantu kemenangan Pakatan Rakyat Dalam Pilihanraya ke-12. Untuk melumpuhkan suara media ini TB menyerang Harakah sebagaimana semua orang tahu sebelum ini dia telah menyerang hebat Tranungkite dengan membuat tuduhan liar kepada webmaster TKO.

Tidak mustahil TB adalah agen UMNO, lihat sahaja Kickdefella sahabat baik Husam Musa yang juga sahabat baik Tulang Besi. Bagaimana sekarang? Anda boleh fikir orang yang pernah cium tangan TGNA akhir mencerca TGNA sehingga sanggup mengatakan TGNA pembohong dusta, makan wang rasuah. Dimana rasionalnya. Tapi semuanya berlaku dihadapan mata kita.

TB pun tidak mustahil adalah agen UMNO apatah dia sendiri tidak pernah menjawab tuduhan hubungan dia dengan UMNO. Malah dalam tulisannya dia sendiri mengaku mendapat sumber UMNO.

Tulisan pendedahan dia ada hubungan dengan Pemuda UMNO Taman Melewar belum dijawab, malah TB mendiam diri seribu bahasa dan cuba mengelak daripada perkara ini. Sila baca pendedahan di buat oleh Tulang di sini Sah! Tulang Besi ejen UMNO.

Saya lebih berpendapat TB adalah manusia yang kecewa untuk mendapat hajat setelah bermati-matian bersama Dr Hassan Ali, akhirnya dia menyerang Dr Hassan Ali dan sesiapa sahaja yang bersama atau menyebelahi Dr Hassan Ali. Perubahan tingkah laku adalah akibat daripada dendam yang membara. Dia pada akhirnya akan menjadi musuh dan tidak mustahil dia akan menyerang PAS pula seperti Kickdefella. Kawan baik Kickdefella pula tu!!

Awas sebelum perkara ini terjadi, sebelum rahsia PAS dijual untuk kepentingan nafsu akibat dendam yang tak kesudahan.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: