TB bangun dari mimpi

oleh Tulang

Tiba-tiba Tb bangun dari mimpi dan memuji Dato’ Hassan Ali kerana dikatakan bertungkus lumus bertugas di PRK Hulu Selangor. Dalam masa yang TB hentam lagi Presiden dan Timb. Presiden PAS kerana tidak berada di Hulu Selangor pada malam akhir sebelum hari mengundi.  Kemudian TB buat nota kaki bahawa Dato’ Hassan selama ini kononnya salah ambil penasihat  itu..Suwardi, Roslan SMS, Usop Ludin..(Sebenarnya TB dengki sebab dia dipecat oleh Dato’ Hassan Ali sebab sikap tamak dan rakusnya).

Mungkin kesan minuman barbican belum habis lagi dalam diri TB, maka dalam keadaan mamai, TB membuat kenyataan sedemikian rupa. TB membuat liputan seolah-olah dia ada di Hulu Selangor minggu lepas. (Kata kawan saya, rasa nak muntah dengar ulasan TB yang katun itu). Bloggers dan ahli PAS yang bertugas mungkin boleh terkejut letrik dan pengsan kalau ternampak TB berada di Hulu Selangor minggu lepas.

Kemudian kenyataan TB dalam lamanya disambut oleh cybertrooper UMNO-APCO menghentam Presiden dan Tim. Presiden PAS. Itulah kerja TB….membuka gelanggang untuk puak Yahudi terus hina ulamak dan pimpinan PAS dan PAS secara tidak langsung.

TB seronok buat begitu dan TB tidak merasa puas sehinggalah pimpinan ulamak hancur lebur dari dalam PAS.

Sekarang TB sedang cuba memancing untuk kembali kepada Dato’ Hassan Ali, mana tahu kalau-kalau ada ruang jadi CEO atau penasihat atau apa-apalah jawatan yang berkaitan asalkan dia tidak perlu cari makan di Lombok atau Dubai. Lagipun PRU 13 dah dekat. Jadi eloklah tunjuk muka selalu kat Selangor. Kalau tak dapat dekat dengan Dato’ Hassan Ali pun tak apa sebab Dato’ Zaid mungkin boleh ambilkira budak hingusan anak Pak Talib Lombok ini. Maklumlah, sepanjang musim PRK Hulu Selangor, TB dah kempen untuk Dato’ Zaid dalam lamannya hampir setiap hari . Rekod tu boleh jadi KPI dan bukti yang TB kononnya sudah berbakti pada Dato Zaid dan  DSAI.

Selamat mengisi borang PKR TB….

Advertisements

1 Comment »

  1. anti liberelisme said

    penasihat dr. hassan ali, sama saja sblm dan selepas prk hulu selangor…tak lain tak bukan pujian tulang besi utk dr. hassan bukan ikhlas…sebenarnya kerana tiada kesalahan dr. hassan yg boleh dikondem tulang besi tp oleh kerana fitnah makanan harian tulisan tulang besi, maka tghh dan ustaz nasa jd mangsa perlian…dah boleh baca tektik zionis tulang babi dalam memfitnah!

    setuju sgt tulang besi join parti liberal! jemaah tidak memerlukan ahli spt tulang besi…

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: