TB mula kendur serangan terhadap TGHH

oleh Tulang

Dalam laman TB terkini, beliau menulis  “Presiden PAS ke Maldives atas urusan rasmi bukan untuk memancing”. TB kononnya mahu membela Presiden PAS yang diserangnya bertubi-tubi sebelum ini.

Paling akhir serangan TB ialah apabila TB membuat SINDIRAN terhadap Presiden PAS dan Tim. Presiden PAS yang tidak ada di  Hulu Selangor pada malam akhir sebelum hari mengundi 25 April lalu. TB cuba menimbulkan PERSEPSI NEGATIF  terhadap kepimpinan ulmak itu ketika TB memuji Dato’ Hassan Ali yang dikatakannya sebagai bertungkus lumus bekerja untuk memenangkan Dato’ Zaid dalamPRK Hulu Selangor.

Apabila TB dihentam begitu hebat terhadap sindiran dan kecaman yang TB buat terhadap TGHH dan Ustaz Nasa, TB mengubah ayatnya kali ini. Tb kata TGHH pergi Maldives sebab ada urusan rasmi negara. Kendur sikit serangan terhadap TGHH, tapi masih geram dengan Ustaz Nasa, Timb. Presiden PAS.

TB tak pula berani kritik atau sindir DSAI dan Datin Seri Wan Azizah yang tidak ada di Hulu Selangor pada malam akhir tu. Bukankah PKR yang bertanding? Bukankah DSAI Ketua Umum PKR? Di mana dia malam tu? Mengapa TB tak berani komen? (sebab dia nak ambil hati DSAI dan sedang cari jalan nak jadi calon PKR dalam PRU 13 nanti)

Baca ini http://ali-zaidan.blogspot.com/2010/04/bila-tghh-pergi-maldives.html

Tak pula TB berani hentam Lim kit Siang dan pimpinan DAP yang tidak ada di Hulu Selangor pada malam akhir tu. Bukankah DAP pun komponen Pakatan Rakyat?

http://freezoneterengganu.blogspot.com/2010/04/tulangbesi-and-gang-sibuk-juga-buat.html

Apa niat TB? Apa msisi TB? Tidak lain, kecuali mahu menimbulkan persepsi negatif terhadap kepimpinan ulamak dalam PAS. Sebab apa? Sebab TB mahukan Hussam menjadi orang no. 2 dalam PAS. Sebab apa? Sebab TB adalah pembawa misi erdogan – mahu mencalarkan kredibiliti kepimpinan ulamak yang diangkat oleh PAS sejak tahun 1982.

TB, bila nak taubat betul-betul?

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: