Tulang Besi menyalak semula

oleh Tulang

Setelah sekian lama TB senyap seribu bahasa dalam blognya, malaysiawaves, dalam bulan Disember lalu, beliau menyalak semula dengan isu-isu lama dan basi. Bau benda basi biasanya kuat untuk menarik perhatian orang tetapi baunya mual macam nak muntah. Tapi itulah cara TB ingin menarik orang ramai masuk ke blognya.Menyalak seperti an…g adalah satu cara untuk dapatkan perhatian dari orang keliling.

Dalam blognnya, 6 entri mengenai isu basi disebutkan dalam bulan Disember. Nampak TB sudah desperado. TB imbas semula isu basi, “kerajaan perpaduang” yang telah berkubur sekian lama, tiba-tiba TB bangkitkan isu ini semula seperti membangkitkan cerita pontianak sundal malam. Inilah publisiti murahan TB sekarang untuk mendapat perhatian. Al maklumlah kita PRU 13 hampir tiba, TB mencari ruang untuk ditarik ke dalam senarai calon PKR agaknya. Mungkin TB sudah dengar kabar angin bahwa 3-4 orang PKR Selangor akan melompat masuk ke dalam BN/UMNO. Dengan itu, peluang untuk TB jadi calon semakin cerah.

TB, kalau kamu nak jadi calon PRU ke 13, mohonlah pada Anwar Ibrahim secara gentleman, tak payahlah nak serang PAS, pimpinan PAS, dan ahli PAS; tak payahlah nak tunjuk konon PKR lebih baik dari PAS. Serang ajalah UMNO dan kuncu-kuncunya supaya Anwar yakin kamu TB adalah orang selama ini dicari oleh PKR untuk melawan UMNO bukan melawan PAS. Kamu sendiri tahu, kamu TB adalah liabiliti dalam PAS bukannya aset dalam PAS. Jangan tuduh orang hipokrit sedangkan kamu sebenarnya hipokrit. Tulang tidak fikir PAS akan terima kamu sebagai calon PAS untuk PRU ke 13 walaupun kamu rapat dengan beberapa bekas pimpinan JIM dalam PAS dan rapat dengan golongan PAS berwajah baru.

Semoga Allah zahirkan yang batil itu batil dan yang benar itu benar tidak lama lagi.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: