TB diam sekejap komen Pemilihan JK PAS Pusat

oleh Tulang

Muktamar Tahunan PAS akan berlangsung tidak lama lagi iaitu 3-5 Jun 2011, manakala Muktamar Dewan Ulamak PAS Pusat, Dewan Pemuda PAS Pusat dan Dewan Muslimat PAS Pusat akan berlangsung 1-2 Jun 2011.

Oleh kerana orang harapan dan tempat rujukan TB (iaitu YB Hussam) tidak bertanding jawatan Presiden, TB terkedu dan tergamam seketika. Pada penggal lalu, TB amat kuat berkempen untuk menangkan YB Husam sebagai Timbalan Presiden. TB adalah anti dengan Timb. Presiden yang ada sekarang ini dan TB juga tidak suka pada Dato’ Ustaz Tuan Ibrahim yang juga berpotensi dicalonkan sebagai Timbalan Presiden selain daripada Tukul Besi Mat Sabu. Malangnya TB tidak rapat dengan Mat Sabu. Dia lebih rapat dengan kumpulan erdogan yang lama sebab dia merasakan dirinya belajar tinggi sampai ke USA dan dia tidak mahu rapat dengan orang yang tidak belajar tinggi dan orang kampung. Dulu dia cuba rapat dengan orang yang ada Ph.D. dan bergelar Dato’ seperti Dato’ Dr Hassan Ali, tetapi apabila dia kecewa kerana dia tidak dapat apa yang dia mahu di Terengganu dan Selangor selepas PAS-PR memerintah, maka dia mula menabur paku di atas jalan PAS.

Kini TB diam sekejap dan tidak menyalak lagi tentang Pemilihan JK PAS Pusat untuk penggal ini. Eloklah begitu, dan artikel ini bukan bertujuan untuk provok beliau supaya menyalak tetapi mengingatkan masyarakat bahawa TB ada agenda sulit untuk menjatuhkan Persiden PAS, dan yang lebih besar dari itu menimbulkan fitnah dalam PAS agar PAS dilihat lemah, berserabut, dan tidak profesional di saat UMNO dan BN akan tumbang tidak lama lagi. Beliau lebih yakin pada PKR daripada PAS. Beliau mahu masyarakat melihat PKR dalam PR lebih baik daripada PAS walaupun PAS juga berada dalam PR. Mungkin kalau PKR dominan dalam PR, TB mudah dapat projek, kerana bagi TB sesungguhnya telah terbukti PAS tidak dapat anugerah kepada TB apa jua projek di Terengganu selepas 2000 dan Selangor, 2008

Semoga beliau bersabar dan yakin dengan janji Allah, bahawa rezki itu dari Allah bukan dari manusia. Kalau sudah ditentukan rezkinya, rezki itu tidak akan ke mana. TB juga haris yakin bahawa Allah akan memberi rezki dari jalan yang tak disangka-sangka jika dia sabar, reda, dan bertaqwa kepada Allah SWT. TB juga harus yakin bahawa kadang kala Allah tidak beri sesuatu yang amat harapkan tetapi Allah akan gantikan dengan yang lebih baik dari apa yang dia harapkan. Sesungguhnya Allah Maha Kaya dan Maha Mengetahui segalanya, dan Allah tahu apa yang baik atau buruk untuk kita. Maka TB jangan marah dan salahkan manusia dalam soal projek atau rezki.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: