Tulang Besi masih mamai sebab barbican

oleh Tulang

TB atau Rahman Talib dalam malaysiawave hari ini “bergaduh’ dengan MSO, Mohd Sayuti Othman. TB  kata MSO penipu kerana memberikan angka yang tidak betul tentang pencalonan jawatan Timbalan Presiden. Kenapa TB  tiba-tiba nak bergaduh dengan MSO? Sebabnya ialah menjelang Muktamar PAS tahun 2009, MSO membongkar kisah erdogan Kelantan yang berkawan denga Kickdafella; TB  adalah pemuja setia erdogan Kelantan itu. TB ,  adalah tukang kempen erdogan Kelantan untuk jawatan Timbalan Presiden tetapi kalah. MSO dituduh sebagai pemusnah harapan Tulang Besi.

TB  kata, MSO berikan statistik tentang setiap orang di bawah mendapat pencalonan seperti berikut:

Ustaz Nasaruddin Mat Isa : 38 Kawasan
Ustaz Tuan Ibrahim Tuan Man : 46 Kawasan
Muhammad Sabu : 49 Kawasan

TB  dakwa, statistik ini TIDAK BETUL. Lantas TB  kata dia tanya pada salah seorang pimpinan tertinggi PAS (agaknya erdogan) dan kononnya statistik sebenar ialah

Ustaz Nasaruddin Mat Isa : 30+ Kawasan
Ustaz Tuan Ibrahim Tuan Man : 40+ Kawasan
Muhammad Sabu : 76 Kawasan

TB pun tak ada gerenti bahawa statistik ini betul! Dia letakkan tanda campur + pada Ustaz Nasha dan Ustaz Tuan. DanTB  juga tak boleh gerenti yang dia boleh sahkan statistik tu betul.  Apa pun, statistik yang diberikan oleh TB ini lagi jauh  “menyimpang” jauh dari MSO.

Tulang telah  ikuti 90% Mesyuarat Agung PAS Kawasan dan Dewan-Dewan dalam PAS serta mengikuti kenyataan Kawasan/Dewan-Dewan dalam akhbar/blog dan juga melalui informan Tulang di seluruh Malaysia, dan Tulang boleh simpulkan bahawa statistik MSO hampir tepat. Manakala statistik TB  terang-terang satu pembohongan! Penipu! Putar alam!

Itulah Tulang Besi BANYAK MINUM AIR BARBICAN, SAMPAI  MAMAI berpanjangan dari tahun lepas lagi.  Terima kasih kepada Penembak Babi, Batu Api, Ali Zaidan, dan Freezone Terengganu yang telah membongkar kisah kumpulan usrah BLOGGERS CELAKA tahun lalu yang suka sangat minum “halal beer” ini. Inilah yang menjadikan mereka anti ulama’.

Tulang juga sempat berdialog dengan TB  setahun yang lalu tentang air barbican ini melalui e-mail, dan Tulang menyatakan kepada Tulang Besi, bahawa air ini termasuk kategori syubahat.  Hari ini telah dibuktikan bahawa ia ada kandungan 0.5% alkohol http://beerbeer.org/?p=9005. Tapi kalau TB  dan bloggers celaka nak minum, minumlah jikadah kemaruk dan ketagih sangat. Syaitan amat suka kalau ada manusia yang sedia mewarisi kebencian syaitan kepada ulama’ dan syaitan tahu ulama’ adalah waris anbiya/nabi-nabi.

TB  juga membuat satu posting berkempen untuk Mat Sabu dalam blognya hari ini. Tulang Besi berhujjah bahawa oleh kerana Mat Sabu telah masuk penjara 2 kali, manakala Ustaz Nasharuddin dan Ustaz  Tuan tidak pernah masuk penjara, maka dua orang ustaz ini tidak “Kebal UMNO” dan TIDAK LAYAK menjadi Timbalan Presiden PAS.

Inilah hujah pak pandir ini. Terlalu dangkal pemikiran dan rasional yang amat lemah ini. Kalau masuk penjara jadi kriteria, eloklah TB  pujuk Nelson Mandela masuk Islam dan masuk PAS supaya Mandela yang pernah duduk dalam penjara 30 tahun itu boleh menang jawatan Timbalan Presiden PAS.

TB  takut Ustaz Nasharuddin atau Ustaz Tuan jadi Timbalan Presiden PAS kerana “bimbang” kalau-kalau mereka berdua akan bawa PAS masuk UMNO untuk mewujudkan apa yang beliau panggil “kerajaan perpaduang”. Tak habis lagi rupanya TB berzikir dan meratib tentang UG dan kerajaan perpaduan tiap-tiap hari.

Para perwakilan ke Muktamar PAS minggu ini lebih bijak dan waras dari Tulang Besi yang MASIH MAMAI KERANA TERKESAN DEK AIR BARBICAN.

1 Comment »

  1. pembaca said

    sila baca fitnah terbaru Tulang Besi…

    http://drjacobgeorge.com/myweblog/?p=1425

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: