TB seronok tak terkira hentam ulama PAS

oleh Tulang

Selepas mendengar keputusan pemilihan Dewan Muslimat PAS Pusat dan JK PAS Pusat pada Muktamar PAS ke 57, Tulang Besi atau TB@Rahman Talib melompat-lompat gembira macam kera kena belacan.

Gembiranya tak terkira dan dia melabel DMPP dan JK PAS Pusat dikuasai oleh erdogan. Dia yang labelkan begitu dan dia agak konsisten sepanjang 3-4 tahun ini dalam melabelkan beberapa orang erdogan yang dijunjung dan dipujanya terutamanya mentornya YB Dzl dan YB HM.

Ahli PAS dan perwakilan Muktamar boleh terima keputusan dalam semua muktamar, samada Muktamar Dewan atau Muktamar Pusat, tapi TB tidak boleh terima, apatah lagi dia bukan perwakilan.

TB@RahmanTalib menghentam dan menghina ulama yang kalah seperti YB Ustaz NMI dan Ustaz Dato’ TITM (Ustaz Tuan). Tidak lupa juga dia menghentam anak Tok Guru YAB TGNA dan YB TGHH yang dipilih oleh perwakilan. Dan apabila Dolah Karim tidak terpilih sebagai AJK DPPP, TB kata AJK DPPP menyisihkan Dolah Karim. Perwakilan yang tak pilih Dolah Karim. Malah AJK DPP belum bersetuju untuk terima Dolah Karim dalam JK DPPP sebab kesnya yang belum selesai, iaitu kes kritikan terbuka yang tidak  melalui saluran dan etika sebagai ahli PAS dalam kes tindakan dispilin ke atas YB DHA dan YB KS tahun lalu SERTA kebocoran minit mesyuarat DPPP dan minit mesyuarat BPPN Pahang. TB dapat maklumat bocor ini dari bloggers celaka lain seperti Wan Jie yang merupakan sahabatnya.

Agaknya TB nak suruh semua orang dengar cakap orang yang minum air barbican yang ada alkohol 0.5% dalam menentukan JK DPPP. Semoga TB@Rahman Talib sudah berhenti minum air barbican dan bertaubat. Dek kerana air barbican itu, pemikirannya menjadi sempit dan mamai serta pendek akal.

Memang dangkal otak TB apabila beliau tidak boleh terima keputusan perwakilan Muktamar. Itu keputusan ramai bukan keputusan satu orang manusia.  Sudahlah tak bayar yuran ahli PAS, menghentam PAS, menimbulkan fitnah dalam PAS, melaga-lagakan ahli PAS, dan menghina ulama, TB pula nak kempen supaya YB KS Shah Alam sebagai Pesuruhjaya Selangor.

Memang cetek pemikiran TB. Tak mungkin dia tak tahu bahawa meletakkan YB KS akan terus menerus mengekalkan masalah dalam PAS Selangor. Adanya YB DHA sebagai PJ PAS Selangor yang ada sekarang juga bermasalah sebab YB KS cemburu dengannya; kalau letak YB KS sebagai PJ pula, penyokong YB DHA yang cemburu. Memang tak selesai. Jadi nampak cetek dan kebudakan pemikiran TB dalam menyusun tanzim dan mengatur saf kepimpinan.

Kawan Tulang kata, alahai, si TB tu kan budak jalanan yang nakal. Apa dia tahu tentang tanzim dan manhaj? Biarlah dia nak kata apa pun. Budak-budak kan selalu emosi, cakap ikut sedap mulut dan ikut rasa, bukan ikut akal dan iman.

Tulang kata betullah tu…jadi eloklah Tulang berhenti tulis dulu sekejap pasal TB@Rahman Talib ni. Biarlah TB meracau dan mamai dengan keghairahannya dan kegembiraannya yang terencat kira-kira tiga tahun yang lalu kerana pujaannya kalah dalam Muktamar 2009. Kali ini biarlah dia melompat macam kera sekejap.

Comments are closed.

%d bloggers like this: