TB@RahmanTalib menyalak semula selepas Ramadan

oleh Tulang

Sepanjang bulan Ramadan kita perhatikan TB@RahmanTalib dalam malayswaves.com menjaga mulutnya dengan baik, tidak dicerca ulamak. Mungkin sebab syaitan yang mengelilinginya sudah diikat di bulan yang mulia itu.

Tetapi selepas Ramadan berlalu, apabila syaitan dilepaskan dari ikatan, maka TB@RahmanTalib mulakan minggu pertama bulan Syawwal yang mulia ini dengan mencaci ulamak PAS dengan tuduhan lama dan beliau masih meratib dengan zikir kerajaan perpaduan.

——mula petikan —-

Semenjak kalahnya UMNO tergolek di 5 negeri, mentera yang mereka sering ulang adalah PAS ini melutut kepada DAP.  TB@A.RahmanA.Talib berkata:

Puak2 UMNO juga kelihatan bercinta dengan beberapa kepimpinan PAS yang dilihat oleh mereka anti DAP dan pro kepada perpaudang seperti:

1.0 Nasaruddin Mat Isa
2.0 Dato HArun Din
3.0 Dato Harun Taib
4.0 Hasang Ali
5.0 Ustaz Azizan Razak
oleh6.0 Tantawi

Secara umumnya, mana2 pimpinan PAS yang terang2 menyerang sesama PAkatan Rakyat akan ditabalkan sebagai hero oleh UMNO.

Misalnya, apabila timbul ura2 Ustaz Azizan akan ditukar sebagai MB KEdah, berlumba-lumba UMNO pertahan Ustaz Azizan. Padahal, hakikatnya, satu PAS Kedah sudah tidak tahan duduk bawah pemerintahan dia. Jawatan Perhubungan Negeri pun ambik pegawai2 dia di pejabat MB.

—– akhir petikan—–

Kita sangka TB@RahmanTalib sudah berhenti menyerang PAS dan kita jangka mahu tabik hormat pada TB@RahmanTalib, tapi manusia jenis lidah bercabang ini telah mulakan serangan ke atas pimipinan PAS semula di bulan hari raya yang mubarak ini.

Dendam lama beliau belum habis terhadap Ustaz Nasaruddin dan Dato’ Ustaz Harun Din, yang tidak sehaluan mentor TB@RahmanTalib.

Dendam lama terhadap Dato’ Dr Hassan Ali yang sudah tidak lagi pegang jawatan PJ Selangor juga masih belum lupus dalam hati TB@RahmanTalib kerana Dato’ Hassan Ali tidak beri jawatan padaTB@RahmanTalib dan kerana Dato’ Hassan dikatakan tidak sehaluan lagi dengan  mentor TB@RahmanTalib.

Dendam lama beliau terhadap Dato’ Ustaz Harun Taib juga masih membara dalam diri TB@RahmanTalib kerana TB@RahmanTalib mengganggap penghalang mentornya mengusai Terengganu dan kerana beliau tidak dapat projek ICT semasa PAS Terengganu perintah Terengganu.

Dendam lama terhadap Ustaz Nasaruddin Tantawi juga tidak padam kerana sahabat TB@RahmanTalib iaitu Abdullah Karim tidak terpilih dalam saf DPPP dalam Muktamar lepas.

Tiba-tiba kali ini, nama baru MB Dato’ Seri Ustaz Azizan Abdul Razak termasuk dalam senarainya. Mengapa?  TB@RahmanTalib dan mentornya menggangap ruang mereka terhad di Kedah dan mengganggap Ustaz Azizan sebagai penghalang kepada kemaaraan mentornya dan kawan-kawan mentornya di Kedah. Mereka berharap kalau MB Kedah ini berundur, ada peluang mentor dan kawan-kawan mentor menguasai Kedah.

Siapakah mentornya? Tidak lain tidak bukan erdogan yang bergerak secara senyap dan halus. Sebenarnya Tulang tidak perlu tulis ulasan ini sebab tenaga kita harus ditujukan kepada menyerang musuh yang sama iaitu UMNO dan kuncu-kuncunya bukan sesama kita.

Tetapi Tulang merasa terpanggil untuk mengingatkan pembaca bahawa TB@RahmanTalib cuba mencari pengaruh dan mahu mempengaruhi orang lain terhadap agenda jahatnya. Memang benar beliau menyerang UMNO dan kuncu-kuncunya dengan harapan orang percaya dan puja TB@A.RahmanA.Talib. Dan dalam masa yang sama TB@RahmanTalib mahu orang percaya juga kepadanya apabila beliau menyerang ulamak PAS.

Inilah kejahatan berterusan TB@RahmanTalib yang belum berhenti.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: